VM-frivillig? Ja, gør det – og få en oplevelse for livet!

Danmark er vært for VM 2015 og søger 600 frivillige, som skal hjælpe til med de praktiske opgaver. Din ”løn” bliver fri entre, medhjælper beklædning, fuld forplejning og fri plads på campingpladsen i de dage, du arbejder. Hertil “oplevelser for livet”, som arrangørerne skriver i opslaget på www.VM15.com – og det kan jeg skrive under på. For jeg var der i 2003 sammen med min dengang 13-årige datter, og det blev ganske enkelt en af de bedste oplevelser med islandske heste , vi nogensinde har haft.

Af: Inge la Cour
Fotograf: Michael Rasmussen m.fl.

P7280018 redigeretOplevelserne – og frem for alt stemningen
Dengang havde vi kun en hest og kunne sagtens være væk i nogle uger, og da vi ville have det hele med, mødte vi forventningsfulde op 4-5 dage før publikum ankom. Jeg skulle være med til at skrive VM-bladet, min datter skulle

F1000027 RED 1024 x 680sælge det på stævnepladsen
sammen med en masse andre børn og unge.

Det blev til 10-12 fantastiske dage i selskab med 650 andre frivillige, verdens allerbedste islandske heste og en hær af officials, vikinger, handelsfolk og ca. 30.000 forventningsfulde publikummer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe bedste oplevelser var dog ikke dem, vi fik som tilskuere til de mange løb, men derimod dem vi fik “bag linjerne” – især efter lukketid.

Fx når vi sad på bænken foran redaktionslokalet, slukkede tørsten og delte dagens oplevelser.

F1000007 RED

Når vi om aftenen slappede af i arbejdslejren, der lå lige op ad træningsbanerne, hvor verdens bedste ryttere trænede deres fantastiske heste og nu var til at snakke med, fordi nerverne var i ro.

 

 

 

 

Når vi i solnedgangen så rytterne græsse eller cykle med deres heste, som resten af tiden af sikkerhedsmæssige hensyn stod på boks.

 

 

 

F1010015Når vi gik op i vikingelejren, hvor der blev lavet mad over bål, hygget, handlet, øvet og gjort klar til næste dags optræden.

Eller når vi slentrede rundt på den halvtomme stævneplads, mens blomsterkasserne blev vandet, banen tromlet, afspærringer og tribunerne tjekket og der blev  samlet affald, gjort rent og vasket op så porcelæn og kasseroller klirrede i feltkøkkenet ved den store spisehal – for det hele skulle være klar igen til næste dags udfordringer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI dagtimerne kogte stævnepladsen af kampgejst, iver og begejstring, og alle piskede rundt for at nå det hele.

 

 

 

F1010023

Men om aftenen blev der grinet, hygget, gøet og spillet dæmpet musik, og ligegyldigt, hvor man så hen, så var der smil på alles læber – også når man stod i kø til toiletterne og de alt for få brusekabiner, som der var kamp om at nå op til, før det varme vand var brugt op.

Selv de frivillige, der fik opgaven med at gøre toiletterne rene efter alle os andre, var i godt humør.

Der var en stemning uden lige af sammenhold og “den klarer vi sgu lige” ligegyldigt hvad der skete, og selv om der selvfølgelig også har været brok ind imellem, så husker jeg det ikke.

Jeg husker kun glæden over at være sammen med ligesindede om vores fælles passion: Den fantastiske islandske hest!

 

I år afholdes VM for islandske heste i
Herning fra 3.-9. august
VM2015 bliver til i et samarbejde mellem de nordiske lande (Danmark, Sverige, Norge, Finland, Færøerne og Island), men du kommer til at møde mennesker fra hele verden.

Samarbejdet er formaliseret i Nordisk Islandsheste Forbund (NIF), der arbejder tæt sammen med Organisationskomitéen for VM2015 om at skabe endnu en fantastik oplevelse for islænderfolket.

Aldersgrænsen for frivillige er denne gang sat til 15 år, og der bliver brug for hjælp både før, under og efter selve stævnet. Du søger her >>>

Din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *