Min hest, den har det godt, men bilen …

Hestepiger i gamle bilerDet er blevet tid til at sende min gamle grønne og efterhånden pinligt rustne stationcar af sted på de evige landeveje. Den kan ikke mere.

Hullerne i dørene er lappet med gaffatape, og hvis jeg kommer til at smække dem lidt for hård, drysser store flager af rust sørgmodigt ned på asfalten. Varmeapparatet virker kun on/off, frontruden er revnet, og i de sidste 3 år har den jævnligt modtaget livsforlængende behandling. Det er blevet så slemt, at jeg kun tanker en kvart tank af gangen, og hvis jeg finder en skrue på vejen eller en dims, der ligner noget fra en bil, samler jeg den åndsfraværende op og putter den i lomme – overbevist om, at den nok er faldet af min.

Jeg kører den heller ikke igennem en vasketunnel mere, for min mand mener, det kun er undervognen, der kommer ud i den anden ende, og jeg skammer mig da også lidt, når jeg parkerer den ved siden af mine naboers brændstoføkonomiske luksusbiler af nyere dato.

Men det er svært, for under kølerhjelmen banker dens store, varme hjerte upåklageligt, og i de 14 år, vi har haft den, har den slidt og slæbt for mig og min familie, kørt os hid og did med oppakning, foder, sadler, hund og to heste på krogen, op og ned ad bakker, over broer, ud af bumlede markveje, af og til ud i det værste mudder – og aldrig nogensinde har den store, tunge 2.2 liter turbo diesel motor beklaget sig.

Det var da også på grund af den, vi overhovedet købte bilen, for med tre heste, to børn og en hund, der også gerne vil med, skal der lidt af en monsterbil til at dække vores behov.

Desværre har vi ikke råd til den galvaniserede 4-hjulstrækker med lad, som min mand drømmer om til husets hestepiger, kombineret med en nydelig personbil i mellemklassen, der kan kører ham til og fra arbejde.

I steder bliver det nu til en ny brugt bil  – og hvis vi spænder livremmen ind – en brændstoføkonomisk microbil til ham.

Men min hest, den har det godt – hvad mere kan en hestepige ønske sig?

Og når jeg ser på rækken af mere eller mindre bedagede biler, som parkeres ved vores stald, så er der andre hestepiger, der har det ligesom jeg.

Din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *